¨

Jak zařídit studentský pokoj?

29.8.2022

Nástup na střední školu znamená v životě dítěte velkou změnu – vybavení dětského pokojíčku přestává stačit, a tak je třeba poohlédnout se po novém vybavení, které by lépe korespondovalo s novými potřebami. Studentský pokoj by měl primárně sloužit jako útočiště, ve kterém se bude vašemu dítěti dobře učit, odpočívat, ale ve kterém je i místo pro zábavu.

Pracovní, zábavní a odpočinková zóna

O důležitosti správného rozdělení pracovních zón jsme vám psali v našem starším článku. To, co platí u kuchyně, platí z velké části i u ostatních místností v domě, studentský pokoj nevyjímaje. Studenti totiž ve svém pokoji potřebují skloubit prostor pro učení, zábavu s kamarádky i spánek. Rozdělte proto pokoj na pracovní, zábavní a odpočinkovou zónu.

V pracovní zóně přirozeně nesmí chybět vhodný psací stůl. Stůl by měl být dostatečně vysoký (alespoň 70 cm), široký (optimálně od 120 cm dále) a hluboký (základ je 60 cm). Zároveň by měl mít v sobě zabudované praktické zásuvky pro uložení studijních materiálů a dalších nezbytností. V naší nabídce nabízíme ideální studentský stůl z řady JONY, který nabízí vše potřebné, a navíc je vyveden v moderním, vzdušném designu, který se hodí do každého interiéru.

Ke stolu je zároveň zapotřebí pořídit kvalitní kancelářskou židli – aby se váš potomek u učení a domácích úkolů nehrbil, vsaďte na ergonomickou otáčecí židli s tvarovaným sedákem a opěrkami. Důležitá je také možnost polohování a zvýšený opěrák hlavy.

V zábavní části pokoje by mělo mít dítě možnost věnovat se svým zálibám a koníčkům. Můžete mu tak poskytnout dostatečný prostor například na hudební nástroj, jako je kytara nebo klávesy, stojan na malování, činky na posilování nebo pohodlné křeslo, ve kterém si může dítě po dlouhém dni odpočinout s knížkou.

Relaxační zónou pak přirozeně myslíme dostatečně pohodlnou, širokou a variabilní postel, která dopomůže ke zdravému a klidnému spánku. V naší nabídce kolekce JONY najdete kvalitní a odolná francouzská lůžka s dostatkem úložného prostoru. Vybrat si můžete například postel se zvýšeným zadním čelem, které efektivně ochrání zeď před odřením i dítě před prochladnutím. Efektivním řešením pro přespání kamarádů či jako odpočinková plocha je naše zvýšené lůžko DUO 2 s přistýlkou, kterou můžete kdykoliv vytáhnout.

Nezapomeňte na úložné prostory

Ve studentském pokoji je také velmi důležité myslet na dostatečné množství úložných prostor – student má přirozeně více materiálů do školy, učebnic, knih, oblečení i memorabilií, které si bude chtít vhodně vystavit. Knížky a učebnice patří na police nebo do knihovny, důležité drobnosti pak může uložit do nočního stolku. Samozřejmostí je praktická komoda či šatní skříň, do které se vašemu potomkovi vejde všechno potřebné, včetně sezónního oblečení a bot.

Důležité je především nechat potomkovi alespoň částečně volnou ruku při zařizování. Nový pokoj by měl odrážet jeho styl, zájmy i charakter – buďte mu nápomocní s výběrem nábytku, konkrétní design, dekor a doplňky však ponechte na něm. Cílem je, aby dítě nově zařízený pokoj vnímalo jako místo klidu, bezpečí a odpočinku. Chcete načerpat další inspiraci? Prohlédněte si naši kategorii Dětské a studentské pokoje a vyberte si nábytek přesně dle přání a potřeb vašich i vašeho dítěte.

picture

Autorka článku

Lenka Kulková Mikulíková

Marketing a velkoobchodní spolupráce

obchod@nabytek-mikulik.cz

Mob.: +420 773 626 908

Zútulněte si svůj domov kvalitním nábytkem od českého výrobce. Každý kousek je detailně opracován a vznikl v dílně jihomoravské rodinné firmy s dlouholetou tradicí. U nás seženete nábytek do ložnice, do haly i do kuchyně.

Vyberte si nábytek z naší akční nabídky

Prohlédněte si leták naší nové akce -20% na vybrané výrobky ve všech dekorech! Leták je platný 03/24 - 6/24

Prohlédnout akce