¨

Jak vybrat obývací stěnu?

7.2.2022

Při slovním spojení obývací stěna si možná řada z nás vybaví těžkopádné, nevzhledné sestavy zdobící obývací pokoje našich babiček, které v prvé řadě sloužily jako vitrína porcelánu, skleněných sošek a všemožných suvenýrů, do které byla doprostřed zasazena televize. Takové obývací stěny již v moderní domácnosti nemají své místo, i tak se ale jedná o důležitý kus nábytku, který se špetkou nápadu a stylu pozvedne váš obývací pokoj na zcela novou úroveň.

Při výrobě našeho variabilního systému obývacích stěn ADEL jsme vycházeli primárně z předpokladu, že moderní domov vyžaduje především vzdušnost a lehkost. Zároveň jsou v něm ale zapotřebí praktické prvky, jako je například vkusný stolek pod televizi, skříňky, police atd. Proto se zrodila myšlenka nechat konečný výběr na zákazníkovi a ponechat mu při sestavování kompletu zcela volnou ruku.

Kompletně modulový systém

Co se obývacích stěn týče, chtěli jsme svým zákazníkům nabídnout co největší variabilitu. Ne každý má totiž prostor na objemnou obývací stěnu zakrývající celou jednu stěnu. I proto je naše obývací stěna ADEL vyvedena v nadčasovém, elegantním francouzském stylu Provence, který nemá tendenci prostor opticky zmenšovat. Při výběru vás nebude nic omezovat, veškeré kusy nábytku si snadno zkombinujete a přizpůsobíte celému interiéru.

Kombinovatelnost prvků a dekorů pro nás byla v tomto případě skutečnou alfou a omegou. V naší řadě ADEL najdete jak TV a konferenční stolky, komody a police, tak i vysoké policové skříňky s prosklenými dvířky i bez. Veškeré kousky jsou vyrobeny z kombinace 18mm a 25mm LTD lamino desek, které dodávají nábytku robustní, bytelný vzhled.

Zároveň máte možnost vybrat si bez příplatku ze třinácti akčních dekorů. A co víc – umožňujeme také bez poplatku zvolit si kombinaci více dekorů na jednom kusu nábytku (např. konstrukce v dekoru běleného dubu a horní deska v akácii skořice), přičemž následně vznikne naprosto originální doplněk.

Za příplatek si pak můžete také vyměnit úchytky. Každý kus nábytku ADEL je opatřen základní řadou úchytek, za 90 Kč/ks (cena se může měnit) si každopádně můžete zvolit alternativní úchytky v jiném stylu, který více ladí se zbytkem vašeho interiéru.

Další možností, jak náš obývací modulový systém ADEL ozvláštnit, je doplnit ho o LED osvětlením, kterým osadíte skleněné vitríny. LED pásek pak vytváří efektní podívanou, která prosvítí celou skříň – skleněné police v sobě nesou světlo a pouští ho do interiéru skříně.

Jaký zvolit dekor obývací stěny?

Barvě a stylu obývací stěny byste měli věnovat dostatečnou pozornost. Pokud je váš obývací pokoj spojen s kuchyní, je důležité, aby se stěna nebila s jejím vzhledem a naopak ho decentně doplňovala.

Stěnu byste měli sladit také s podlahou či jiným výrazným prvkem v místnosti (např. dveřmi či okny). Pokud máte v obývacím pokoji tmavou podlahu či koberec v teplých barvách, je lepší zvolit stěnu ve světlejších tónech a naopak. Stačí pak už jen celkový vzhled podtrhnout efektním LED osvětlením ve skříni a těšit se z povedeného interiéru.

Zaujal vás náš modulový systém obývací stěny ADEL, ale máte ještě nějaké otázky, nebo si nejste jistí, jaký dekor vybrat? Obraťte se na nás, se vším vám rádi poradíme a společně najdeme to nejlepší řešení.

 

picture

Autorka článku

Lenka Kulková Mikulíková

Marketing a velkoobchodní spolupráce

obchod@nabytek-mikulik.cz

Mob.: +420 773 626 908

Zútulněte si svůj domov kvalitním nábytkem od českého výrobce. Každý kousek je detailně opracován a vznikl v dílně jihomoravské rodinné firmy s dlouholetou tradicí. U nás seženete nábytek do ložnice, do haly i do kuchyně.

Vyberte si nábytek z naší akční nabídky

Prohlédněte si leták naší nové akce -20% na vybrané výrobky ve všech dekorech! Leták je platný 03/24 - 6/24

Prohlédnout akce