¨

Jak vyřešit úložný prostor v malém bytě?

19.4.2022

Říká se, že co je malé, to je milé. Nedostatek úložného prostoru v malém bytě se však za roztomilý pokládat nedá. Čím menší byt, tím větší důmyslnost je při jeho zařizování potřebná. Naštěstí však existuje celá řada řešení, která elegantně a vtipně zajistí dostatek místa nejen pro váš život, ale i pro všechny vaše věci.

Myslete dopředu

Než se pustíte do nákupu skříní a dalšího nábytku s úložným prostorem, ujasněte si svoje priority. Jiné potřeby má svobodný člověk žijící sám a jiné rodina s malými dětmi, vždy je ale lepší mít úložného prostoru raději více než méně. Proto jsou do malých bytů nevhodné postele na nožkách bez zásuvek na ukládání věcí. Působí sice vzdušně, ale brzy se vám pod postelí začnou hromadit pytle plné sezónního oblečení a další věci, které už v bytě nebylo kam dát. Jde přitom o velice prašnou a poměrně neestetickou záležitost, které se dá snadno předejít správným výběrem postele s již zmiňovanými zásuvkami nebo výklopným roštem.

Každý centimetr se počítá

Zejména s příchodem dětí je každý úložný prostor v malém bytě opravdovým pokladem. Ukládání hraček, oblečení, sezónních svršků, ale také vybavení, které bude čekat na budoucího sourozence, může z vašeho bytu lehce udělat skladiště plné pytlů, krabic a neustálého zakopávání o další a další věci.

Šetříte-li prostorem, ale zároveň chcete mít co nejvíc místa na ukládání věcí, místo klasických skříní zvolte jejich vestavěnou variantu. Pojme mnohem více věcí než kombinace několika samostatně stojících skříní. Výhodou jsou i posuvné dveře, díky kterým nemusíte řešit blízkost ostatního nábytku při otvírání dveří do prostoru.

Jděte na to chytře

Na nutnost ukládání věcí myslete i při výběru zdánlivě nesouvisejících věcí, jako je například pohovka. I ta totiž může mít potřebný úložný prostor ke skladování méně používaných věcí, peřin nebo oblečení. Stejně tak využijete i různé zásuvky pod televizním nebo konferenčním stolkem, v taburetech, ale také důmyslné úložné systémy do chodby nebo obývacího pokoje, které z vašeho malého, věcmi přehlceného bydlení udělají vzdušné místo s dostatečným prostorem pro život i uložení všeho potřebného.

Potřebujete pomoci s výběrem nábytku do malého bytu? Zastavte se v našem showroomu, naši vyškolení zaměstnanci vám rádi poradí.

picture

Autorka článku

Lenka Kulková Mikulíková

Marketing a velkoobchodní spolupráce

obchod@nabytek-mikulik.cz

Mob.: +420 773 626 908

Zútulněte si svůj domov kvalitním nábytkem od českého výrobce. Každý kousek je detailně opracován a vznikl v dílně jihomoravské rodinné firmy s dlouholetou tradicí. U nás seženete nábytek do ložnice, do haly i do kuchyně.

Vyberte si nábytek z naší akční nabídky

Prohlédněte si leták naší nové akce -20% na vybrané výrobky ve všech dekorech! Leták je platný 03/24 - 6/24

Prohlédnout akce