Když plánujete svou kuchyni

Když plánujete svou kuchyni

Myslete na 5 pracovních zón:

Zásoby

Zde jsou uloženy spotřební zboží/potraviny jako zásoby, chléb, pomůcky a pochutiny pro přípravu snídaně, chlazené potraviny v lednici apod.

Ukládání

Zde jsou uloženy používané předměty jako nádobí, jídelní příbory, drobné předměty/různé nahromaděné zbytečné maličkosti, dózy s otevřenými baleními potravin, univerzální kráječe, vařiče vajec apod.

Mytí

Zde je místo pro třídění odpadu a pomůcky pro čištění a mytí, čisticí prostředky atd.

Příprava

Zde je hlavní pracovní plocha v kuchyni. Sem se mají uložit předměty jako pracovní příbory, pracovní pomůcky, misky, kořenky, ocet/olej atd.

Vaření/pečení

V této zóně je ideální uskladnit pracovní příbory na vaření, hrnce, pánve a pokličky, pomůcky na pečení atd.

vše viz soubor ke stažení