¨

Jak zařídit ložnici?

4.10.2022

Každý člověk prospí přibližně třetinu svého života. Tolik času tedy strávíte nejen ve své posteli, ale především v ložnici. Už kvůli tomu byste si při zařizování této místnosti měli dát záležet na tom, aby vám v ní bylo skutečně příjemně. Jak na to? Poradíme vám.

Ložnice zdaleka neslouží jen ke spánku. Čteme si v ní, povídáme, milujeme se nebo sledujeme televizi ve chvíli, kdy jsme nemocní. Často ale slouží i k ukládání oblečení a dalších věcí. Jaká jsou základní pravidla při zařizování ložnice, aby byla oázou pohody a ne skladištěm?

Méně je více

V zásadě platí, že v ložnici je nezbytný pouze jeden kus nábytku – kvalitní postel. Tu vybírejte nejen podle vzhledu, ale také podle velikosti a kvality. Největší oblibu mají postele z masivu nebo kvalitního lamina. Tento materiál se snadno udržuje, dlouho vydrží a vypadá hezky, nabízí navíc široký výběr dekorů, takže se lehce přizpůsobí ladění celé místnosti. V naší nabídce najdete kousky z bytelného, 18mm lamina, které nejenže působí robustním dojmem, ale zároveň u něj máte jistotu skutečné opory.

Postel má být dostatečně vysoká, široká i dlouhá, s přiměřeně tvrdou matrací. Pokud máte v domě dostatek úložného prostoru, volte postel na nožičkách bez úložného prostoru. Matrace bude lépe větrat, lehce pod ní uklidíte a celá místnost bude působit vzdušněji. Nemáte-li místa nazbyt, sáhněte po některé z našich postelí s úložným prostorem, do kterého snadno uložíte sezónní oblečení, náhradní peřiny nebo cokoliv jiného.

K posteli neodmyslitelně patří noční stolky. Odložíte si na ně vše potřebné včetně stolní lampy, abyste před spaním mohli věnovat pár minut své oblíbené knize. Mezi nejoblíbenější varianty patří provedení se zásuvkami. Uložíte do nich krém, brýle i knihy bez toho, aby skončily zaprášené. Celá ložnice se pak navíc mnohem lépe udržuje.

Už dávno neplatí, že noční stolek musí být v barvě a designu postele. Zvolte kontrastní odstín nebo originálnější design, nemusíte ani trvat na dvou stejných modelech – hravé provedení dodá vaší ložnici na osobitosti. Pokud však chcete sladit ložnici v jednotném stylu, u nás to není žádný problém – každý kousek totiž nabízíme ve třinácti akčních dekorech bez příplatku.

Variabilita především

Potřebujete do ložnice nastěhovat kromě postele a nočních stolků i jiný nábytek? Skříně, komody a peřináče by měly korespondovat nejen spolu navzájem, ale také s postelí a dalším vybavením místnosti. Kromě toho jistě oceníte, když kvalitní nábytek budete moct po čase přestavět nebo přestěhovat do jiné místnosti. I proto by měl být univerzální a variabilní.

To však neznamená, že by vaše ložnice musela být fádní a nezajímavá: nenápadný, nadčasový nábytek snadno doladíte a obměníte pomocí detailů. Ložní prádlo, zrcadla, poličky, ale i obrazy nebo fotografie na zdi udělají z vaší ložnice příjemné místo ke spánku i odpočinku. Při zdobení místnosti však nezapomínejte na to, že by měla být bezprašná a čistá, nepřehánějte to proto s otevřenými plochami a předměty, na které se snadno chytá prach.

Hledáte kvalitní a nadčasové vybavení ložnice? V naší nabídce najdete širokou škálu nábytku do ložnice, poctivě vyrobeného v naší rodinné firmě na Jižní Moravě, stačí si jen vybrat.

picture

Autorka článku

Lenka Kulková Mikulíková

Marketing a velkoobchodní spolupráce

obchod@nabytek-mikulik.cz

Mob.: +420 773 626 908

Zútulněte si svůj domov kvalitním nábytkem od českého výrobce. Každý kousek je detailně opracován a vznikl v dílně jihomoravské rodinné firmy s dlouholetou tradicí. U nás seženete nábytek do ložnice, do haly i do kuchyně.

Vyberte si nábytek z naší akční nabídky

Prohlédněte si leták naší nové akce -20% na vybrané výrobky ve všech dekorech! Leták je platný 03/24 - 6/24

Prohlédnout akce