¨

Jak u nás vyrábíme český nábytek?

5.3.2021

V naší rodinné firmě jsme pyšní na to, že u nás vyrábíme poctivý nábytek z Moravy. Na českém trhu působíme již více než třicet let – vyrostli jsme z malé truhlářské dílny do moderní nábytkové výrobny s působností po celé České republice.

Náš cíl ale zůstal vždy stejný: nabídnout zákazníkovi moderní, kvalitní a cenově dostupný nábytek, který bude jeho interiér zdobit mnoho let. Dnes nahlédnete pod pokličku našeho výrobního procesu a dozvíte se, jak u nás už dlouhá léta vyrábíme nábytek.

Výroba řízena nejmodernějšími technologiemi

Od našeho založení v roce 1990 jsme urazili dlouhou cestu. Začínali jsme na klasických truhlářských strojích v malé dílně a postupem času jsme se vypracovali ve výrobnu s těmi nejmodernějšími nábytkářskými stroji řízenými počítačem. Průměrně jsme na nich schopni zpracovat desítky tisíc nábytkových dílců měsíčně, ze kterých se posléze nábytek zkompletuje. V současnosti se specializujeme primárně na sériovou výrobu a prodej bytového nábytku. Zakládáme si na vysoké kvalitě – proto k výrobě využíváme pouze odolné laminované dřevotřískové desky o tloušťce 18 a 25 cm od prestižních českých i světových výrobců, jako je Kronospan či Egger, které nabízí dekory dokonale imitující dřevo, a kování od světových špiček v oboru, jako je firma Blum či Hettich.

A jakým způsobem celý proces probíhá? V naší firmě je výroba nábytku rozdělena do několika fází – první se odehrává za monitorem počítače. Naši designéři a vývojáři v jednom namyslí nový výrobek, který má být nově zařazen do naší nabídky. Výrobek kompletně rozeberou na jednotlivé části – od jednotlivých dílců po poslední vrut – a každý tento komponent naprogramují a po síti pošlou do strojovny do našich výrobních strojů: zde, v nářezovém centru, obsluha z velkoformátových laminových desek nařeže nábytkové dílce. Ty se pak pošlou do olepovacího centra, kde se dílce ohraní. K tomuto účelu používáme odolné a praktické ABS hrany. Takto upravené dílce poté putují do CNC centra, kde se vyvrtají všechny potřebné spojovací díry.

Další část probíhá v dílně, kde truhláři nábytkové dílce kompletují (jedná se zhruba o 10–20 % naší výroby, především pak o kuchyně či specificky upravený nábytek na přání zákazníka; většina sortimentu je dodávána v demontovaném stavu). Odsud připravené dílce či zkompletovaný nábytek putuje do balicího centra, kde se zabalí do jednotlivých balíků. Takto zabalené dílce odchází do skladu, kde je skladníci připraví k převozu na prodejnu ve Vranovicích nebo k více než stovce našich obchodních partnerů po celé ČR. K tomuto účelu máme vyhrazené čtyři nákladní vozy. Z naší maloobchodní prodejny ve Vranovicích rozvážíme a montujeme nábytek zákazníkům v okolí.

Díky tomu, že je celý proces zautomatizovaný a řízený počítačem, je výroba nejen velice rychlá, nýbrž se také minimalizují lidské chyby a zvyšuje se sériovost a kvalita. Díky těmto technologickým možnostem jsme tak schopni nabídnout ten nejlepší možný poměr cena-kvalita.

Vlastní kolekce nábytku a světoví dodavatelé

Naše firma nabízí tři základní kolekce nábytku do interiéru – kolekce „Český nábytek“, v níž najdete veškerý sortiment k vybavení celého domu či bytu; kolekce „Premium“, ve které naleznete řadu nábytku splňující vyšší standardy, a nakonec v kolekci Top kuchyně nabízíme celé kuchyně s vysoce kvalitním kováním Blum, na nějž platí celoživotní záruka.

Každé jaro navíc představujeme českému trhu novinky z nové kolekce. ❤️ Samotnému uvedení na trh předchází pečlivá příprava – pravidelně získáváme zpětnou vazbu od zákazníků jak z naší maloobchodní prodejny, tak od našich partnerů v regionech. Pravidelně navštěvujeme veletrhy a výstavy v tuzemsku i v zahraničí a čerpáme inspiraci k novým projektům. Před uvedením kolekce na trh provádíme interní průzkum, ve kterém nám naši zaměstnanci všech věkových kategorií poskytnou na nové výrobky zpětnou vazbu. Kolekci neustále upravujeme a vylepšujeme tak, abychom co nejvíce vyšli vstříc požadavkům a přání zákazníků.

Celá naše kolekce je určena výhradně do naší maloobchodní prodejny ve Vranovicích a na prodejny našich 110 partnerů. Zakládáme si na tom, že nedodáváme do velkých řetězců – vždy se tak můžete spolehnout na zcela originální kousky ryze české výroby, které jsme navrhli a vyrobili v naší rodinné firmě na Moravě.

picture

Autorka článku

Lenka Kulková Mikulíková

Marketing a velkoobchodní spolupráce

obchod@nabytek-mikulik.cz

Mob.: +420 773 626 908

Zútulněte si svůj domov kvalitním nábytkem od českého výrobce. Každý kousek je detailně opracován a vznikl v dílně jihomoravské rodinné firmy s dlouholetou tradicí. U nás seženete nábytek do ložnice, do haly i do kuchyně.

Vyberte si nábytek z naší akční nabídky

Prohlédněte si leták naší nové akce -20% na vybrané výrobky ve všech dekorech! Leták je platný 03/24 - 6/24

Prohlédnout akce