¨

Co znamená chytrý nábytek a proč si jej vybrat do interiéru?

13.4.2023

Moderní technologie již dnes prostupují celým světem a nejinak je tomu v posledních letech i při zařizování domácnosti. Zcela běžnou součástí se stává centrální řízení domu, které obsáhne topení, osvětlení i ovládání venkovních žaluzií a to klidně i ze vzdáleného přístupu. Nemusíme však zacházet až takhle daleko, život dokáže zpříjemnit i „drobnost“ v podobě chytrého nábytku.

Nábytek, který nabídne něco navíc

Co vlastně chytrý nábytek znamená? Je to produkt, který má oproti ostatním kouskům na trhu něco navíc v podobě moderních technologií. Lze jej využít například v obývacím pokoji, kde můžeme jako příklad uvést sedací soupravu se zabudovanou USB nabíječkou. Kuchyně také nabízí nepřeberné možnosti, kde mohou posloužit chytří pomocníci, my se dnes ale zaměříme na ložnici.

Chytré lůžko nahradí lampičku

Tlumené intimní osvětlení dokáže zútulnit každou ložnici. Nemusíte jej však řešit pouze prostřednictvím centrálního lustru nebo lampiček, ale obzvlášť v moderním minimalistickém interiéru oceníte osvětlení zabudované přímo v posteli.

Z našeho sortimentu můžeme nabídnout dvoulůžko SMART L, které přináší spoustu chytrých výhod. V čele má zabudovaný LED pásek s výkonem 9,6 W/m s neviditelným vypínačem a stmívačem a s možností volby teplé či studené barvy. LED pásek reaguje na dotyk ruky, disponuje LED třídou A++, životností 30 tisíc hodin a světelnou účinností 45 lumenů.

Dokáže tak zajistit tlumené světlo, které vykouzlí intimní útulnou atmosféru.

Dalším chytrým bonusem u lůžka SMART L je možnost dokoupení LED diodového podsvícení soklu u nohou. Podsvícení je senzorové, reagující na pohyb a efektně tak vyřeší například noční návštěvy toalety, aniž by ostré světlo z lampičky budilo druhého spolunocležníka.

Výhodou u tohoto typu postele je i zvýšená lehací plocha 61 cm (včetně matrace o výšce 26 cm), možnost volby roštu a matrace, výběr z 13 akčních dekorů a neomezená zátěž úložného prostoru.

 

XL varianta může směle konkurovat americkým postelím

Pokud by vás zaujalo pouze podsvětlení u nohou, máme volbu i pro Vás. Dvoulůžko SMART XL nabízí veškeré výhody jako SMART L, namísto čela s LED páskem, mu však dominuje efektní vrstvené čelo v úctyhodné šíři 313,5 cm. Postel tak ohromí svou velkolepostí a robustností srovnatelnou s tolik oblíbenými Boxspringy. Čelo je přímo navrženo pro kombinaci s levitujícími nočními stolky.

 

Noční stolek jako nabíječka

Noční stolek z řady SMART vypadá velmi efektně, pokud ho zavěsíte na robustní čelo lůžka SMART XL. Lze jej však připevnit i přímo na stěnu. Levitující noční stolek je vhodný pro robotické vysavače a dalším příjemným bonusem je zabudovaná USB nabíječka.

Samozřejmostí je zásuvka na uložení drobností, která má 3D skrytý plnovýsuv a tlumení s dotahem.

 

Skříň, která se sama otevře, není sci-fi

Posledním, ale neméně důležitým, kusem nábytku v ložnici bývá většinou skříň. I tady můžeme nabídnout moderní, efektní a chytrou variantu.

Skříň GRANDE v šíři 200 nebo 240 cm se může chlubit samootevíracími skládanými dveřmi, které nabízí úplně novou dimenzi komfortu. Zpřístupníte celý obsah skříně pouze jedním pohybem ruky. S lehkostí a s panoramatickým efektem tak dosáhnete dokonalého přehledu o celé ploše skříně.

Samootevírání lze spustit pouhým dotykem nebo klasicky zatažením za úchytku, nedělá žádný hluk a nabízí kultivovaný chod dveří. Je to skvělá varianta i v případě, že nemáte místo na klasické křídlové dveře, ale nejste příznivcem skříni s dveřmi posuvnými. Panoramatické otvírání má minimální přesah.

Dokoupit lze automatické vnitřní LED osvětlení se senzorem pro ještě lepší přehlednost.

Skříň GRANDE lze osadit zrcadlem, vybrat si vnitřní uspořádání s policí či zásuvkami a rádi Vám ji vyrobíme v jakémkoliv z našich 13 akčních dekorů.

Chytré a praktické kusy nábytku, co myslíte? Vybrali byste si?

 

picture

Autorka článku

Jana Rozková

Autor článků a aktualit

Mob.: 777 071 792 (prodejna Vranovice)

Zútulněte si svůj domov kvalitním nábytkem od českého výrobce. Každý kousek je detailně opracován a vznikl v dílně jihomoravské rodinné firmy s dlouholetou tradicí. U nás seženete nábytek do ložnice, do haly i do kuchyně.

Vyberte si nábytek z naší akční nabídky

Prohlédněte si leták naší nové akce -20% na vybrané výrobky ve všech dekorech! Leták je platný 03/24 - 6/24

Prohlédnout akce