¨

Co si ujasnit, než začnete vybírat kuchyň

18.5.2022

Rozhodli jste se pro kuchyň na míru a chystáte se navštívit truhláře nebo kuchyňské studio? Ať už máte o svojí budoucí nové kuchyni jasnou představu, nebo chcete nechat prostor tomu, co společně s profesionály vymyslíte, existuje několik otázek, které je nutné zodpovědět dřív, než si domluvíte termín schůzky. Důsledná příprava zjednoduší plánování ideální kuchyně vám i zaměstnancům studia.

Začněte u tvaru a rozpočtu

Pokud už víte, jakou variantu kuchyně preferujete, tedy jestli chcete kuchyň do L, U, G, jednořadou, dvouřadou, s ostrůvkem či bez, začněte konverzaci touto informací. Jestli si zatím nejste jisti, můžete se podělit o svoje představy a nechat si poradit.

Roli hraje také velikost budoucí kuchyně, požadavky na elektronické vybavení i množství úložných prostor nebo požadovaný materiál. Od toho se pak odvíjí přibližná cena hotové kuchyně. Než se pustíte do navrhování, měla by zaznít částka, kterou jste do této realizace ochotni investovat.

Řekněte na sebe všechno

Pro návrh individuálního řešení šitého na míru vašim potřebám jsou zásadní i zdánlivé maličkosti. Zmiňte, kdo nejčastěji vaří (a jak často), pro kolik lidí, jestli jde o praváka či leváka, nemusíte se stydět mluvit o plánech do budoucna: zaměstnaná žena bude v kuchyni trávit mnohem méně času než matka několika malých dětí.

Popište vaše běžné zvyky odehrávající se v kuchyni, zmiňte, jak často nakupujete, jak velké zásoby potravin máte v plánu uchovávat nebo kolikrát do roka hostíte větší počet strávníků, zkrátka cokoliv, co pomůže zpracovateli návrhu poznat váš životní styl a vaše potřeby.

Přemýšlejte nad detaily

Aby příprava finální verze návrhu vaší kuchyně byla co nejjednodušší, sepište si, na jakých svých požadavcích opravdu trváte, v čem nemáte jasno a co byste raději nechali na odborníkovi. Pokud jste si například jisti, že chcete bílý, lesklý dekor skříněk, bude truhlář nebo pracovník kuchyňského studia pracovat právě s touto variantou, nabídne vám ale několik různých variant tohoto dekoru v několika cenových hladinách a vysvětlí vám výhody i nevýhody každé z nich.

Velkou část ceny kuchyně tvoří použité spotřebiče. Je třeba zvážit, které druhy (a klidně i konkrétní typy) máte v plánu pořídit a zda budou vestavěné, nebo budou stát samostatně, což platí zejména u ledniček nebo mikrovlnných trub, které je v případě občasného používání možné umístit pouze do skříňky nebo za roletku.

Hodí se mít představu o detailech, jako je výmalba, osvětlení nebo tvar úchytek, aby se 3D návrh kuchyně co nejvíce podobal reálnému výsledku.

Rádi byste předali výrobci vaší kuchyně veškeré informace, ale zatím nemáte jasno? Nevadí, našim zkušeným kuchyňským návrhářům už prošly pod rukama desítky i stovky návrhů a společnými silami se dobereme k odpovědím na všechny důležité otázky, aby vaše kuchyně byla přesně taková, jakou ji chcete.

Navštivte naši prodejnu ve Vranovicích nebo se s námi spojte online. Uděláme vše pro to, abychom společně vytvořili kuchyni vašich snů.

 

picture

Autorka článku

Lenka Kulková Mikulíková

Marketing a velkoobchodní spolupráce

obchod@nabytek-mikulik.cz

Mob.: +420 773 626 908

Zútulněte si svůj domov kvalitním nábytkem od českého výrobce. Každý kousek je detailně opracován a vznikl v dílně jihomoravské rodinné firmy s dlouholetou tradicí. U nás seženete nábytek do ložnice, do haly i do kuchyně.

Vyberte si nábytek z naší akční nabídky

Prohlédněte si leták naší nové akce -20% na vybrané výrobky ve všech dekorech! Leták je platný 03/24 - 6/24

Prohlédnout akce